Založ si blog

Vážne? Kotleba v parlamente?

V sobotu večer po odkrytí predbežných výsledkov exitpollu sa niekoľko ľudí zrazu preľaklo keď uvideli že Ľudová strana – Naše Slovensko Mariána Kotlebu je v parlamente a zo slušným percentom.  A vážne sa bolo čomu čudovať?

Najviac sa zo všetkých čudovali naše slobodné média a našili politológovia a svetu sa div aj naše slobodné prieskumové agentúry. Ktoré majú za úlohu zistiť aká je mienka obyvateľstva a tú vôbec nezistili a ba naopak snažili sa ju skôr tvoriť pomocou vykonštruovaných výsledkov, ako aj naznačil pán Daniel Lipšic ešte počas volebnej noci. Tieto prieskumy boli skôr účelové.  Mám veľmi silný pocit že tieto agentúry platia rovnaký ľudia aký aj rozkrádajú tento štát.

Mňa osobne to vôbec nezaskočilo, pretože sa pohybujem medzi bežnými ľuďmi a rád si vypočujem ich názory na politiku ale aj na život v našej krajne. Keďže väčšina ľudí je zo súčasnou politikou úplne nespokojná dalo sa čakať niečo „iné“ ako sme po voľbách zvyknutý. Väčšina z nich presadzovala názor „mimoriadna doba vyžaduje mimoriadne prostriedky“ ktorými je asi podľa nich aj pán Kotleba.

Preto ma úplne zaskočila reakcia médií napríklad že „Fašista v parlamente“ a podobne. Dalo sa čakať že po štyroch rokoch vlády jednej strany ktorá má na svedomí toľko káuz a zlodejín že ľudia siahnu po ničom extrémnom. A ak to už nikto tak nečakal a bola verejnosť tak hrozne prekvapená, kto ho potom vlastne volil?

Odpoveď jednoduchá, média schválne zamlčovali jeho kampaň a všetko okolo neho, nedávali mu žiadny priestor. A ak sa aj objavil v médiách tak vždy „o ňom bez neho“. Kotleba to zlé, tamto zlé (menovať netreba, každý vie o čo sa jedná hlavne v BBSK). Vždy ho onálepkovali slovom fašista, nacista, rasista a jeho názory nie sú ani zďaleka také. Áno sú extrémne a veľmi kritické voči Bruselu a súčasným štandardným politikom ale nie fašistické. S Kotlebu to urobila aj jeho minulosť ale v súčasnosti koná umiernene a pomenúva problémy správnym menom. Ľudia ho radi počúvajú lebo hovorí to čo chcú počuť, ponúka rýchle riešenia a navyše je onálepkovaný ako extrémista a fašista čo ho robí už tak dosť zaujímavého.  Ak sa potom niekto stotožní z jeho názorom tak si len musí povedať aj ja som proti systému aj ja som extrémista a ak ho prídem voliť a zvolím ho, tak on všetko vyrieši.

Slováci vždy hľadajú nejakého hrdinu ktorý ich spasí a zachráni pred tým zlým. Ale je na zamyslenie, môže ním byť aj Marián Kotleba?

O problémoch Slovenska

16.05.2017

Slovensko by sa dalo označiť za chorého muža. Už roky sa zmieta na vlnách korupcie, ale jasná cesta von stále chýba. Občania stratili dôveru v štát a hľadajú nové alternatívy. Kedy príde nová politická sila ktorá zničí korupciu a obnoví dôveru ľudí v právny a fungujúci štát? Ja osobne verím, že pre Slovensko by bol čas na zmenu politického smeru a konečne [...]

Hľadanie novej koalície

04.04.2017

V súčasnosti nám z Bratislavy vládnu tri koaličné strany. Ak by sa ale voľby konali dnes tieto koaličné strany by už vládu nezložili. Častokrát je skloňované, že nám vládne skupina zlodejov či korupčníkov, ale máme náhradu? Má Slovensko alternatívu pre terajšiu vládu? Kde je pravicová reformná alternatíva? Ak si zoberiem terajšieho „lídra“ opozície [...]

Ako sa tvori obraz Slovenska ako teroristickej zbrojnice

18.08.2016

Nedávno sa v čísle 34 českého periodika Týden.cz objavil článok o tom, ako „ľahko“ sa dá kúpiť expanzný samopal na území Slovenskej republiky a ako jednoducho sa dá prerobiť na nelegálnu streľbyschopnú zbraň. Tá podľa redakcie môže byť údajne použitá na teroristický čin. Nosníkom článku bola kúpa zbrane fingovaná novinármi od nič netušiaceho [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

Dávid

Môj pohľad na politiku pravicový a konzervatívny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 35232x
Priemerná čítanosť článkov: 4404x

Autor blogu