Čo sa stane ak zrušia Kotlebovú ĽS-NS?

9. marca 2016, Dávid, Politika dneška

Dnes sa do médií dostala správa že generálny prokurátor Jaromír Čižnár začal riešiť podnety ktoré podali občania na zrušenie politickej strany Mariána Kotlebu ĽS-NS. Zaevidovaných bolo 60 žiadostí a v súčastnosti ich generálny prokurátor aj skúma. Je jasné že tieto žiadosti na prokuratúru zaslali tí istý ľudia čo organizovali aj protest proti fašizmu a ĽS-NS. Avšak nastáva otázka čo sa stane ak sa tak náhodou stane a zruší sa ďalšia strana Mariána Kotlebu?

Je vôbec možné zrušiť parlamentnú stranu ktorá bola demokraticky v slobodných voľbách zvolená? To je už len na prokuratúre, ale bude to skôr kontraproduktívne z hľadiska jeho zastavenia. Pretože už raz sa im to nepodarilo zastaviť ho. Síce dočasne áno presne v roku 2006 keď rozpustili stranu Slovenská pospolitosť. Avšak v roku 2010 získal Kotleba Stranu priateľov vína ktorú neskôr premenoval na ĽS-NS a funguje do dnes.

Ak som už v predchádzajúcom článku písal, Kotlebovi paradoxne pomohlo osočovanie, nálepkovanie a ignorancia médií (samozrejme nie len to ale veľmi výrazne). A taktiež pošpiňovanie z radou jeho politických oponentov. Ak by sa presadil návrh aktivistov tak by to z dlhodobého hľadiska Kotlebovi a jeho strane iba nahralo ďalších a ďalších voličov. Rovnako ako teraz boli jeho voličské hlasy hlavne protestné tak potom jeho sila len stúpne. Ak ľuďom zoberú ich stranu a navyše aj neprávom tak si povedia súčasná politika je úplne nespravodlivá a ja mu dám hlas opäť. Navyše nedajú Kotlebovi ani možnosť sa v parlamente prejaviť a to je totálna chyba, pretože jediná možnosť ako ho môžu štandardné politické strany zastaviť je tá že sa Kotleba sám zdiskredituje v očiach svojich voličov, nie tak že ho budú ohovárať a zabraňovať mu v ceste k štátnej politike. Ak mu nedajú príležitosť sa prejaviť tak ho samotného spopularizujú ešte viac a získa ďalších voličov.

Ak by mu napokon aj tak rozpustili ďalšiu stranu tak myslím že by pre neho nebol problém si opäť nájsť druhú a ďalšie voľby by mohol atakovať aj dvojciferným číslom. Preto vzniká otázka, ako múdre je rušiť stranu Mariána Kotlebu?