Založ si blog

Čo sa stane ak zrušia Kotlebovú ĽS-NS?

Dnes sa do médií dostala správa že generálny prokurátor Jaromír Čižnár začal riešiť podnety ktoré podali občania na zrušenie politickej strany Mariána Kotlebu ĽS-NS. Zaevidovaných bolo 60 žiadostí a v súčastnosti ich generálny prokurátor aj skúma. Je jasné že tieto žiadosti na prokuratúru zaslali tí istý ľudia čo organizovali aj protest proti fašizmu a ĽS-NS. Avšak nastáva otázka čo sa stane ak sa tak náhodou stane a zruší sa ďalšia strana Mariána Kotlebu?

Je vôbec možné zrušiť parlamentnú stranu ktorá bola demokraticky v slobodných voľbách zvolená? To je už len na prokuratúre, ale bude to skôr kontraproduktívne z hľadiska jeho zastavenia. Pretože už raz sa im to nepodarilo zastaviť ho. Síce dočasne áno presne v roku 2006 keď rozpustili stranu Slovenská pospolitosť. Avšak v roku 2010 získal Kotleba Stranu priateľov vína ktorú neskôr premenoval na ĽS-NS a funguje do dnes.

Ak som už v predchádzajúcom článku písal, Kotlebovi paradoxne pomohlo osočovanie, nálepkovanie a ignorancia médií (samozrejme nie len to ale veľmi výrazne). A taktiež pošpiňovanie z radou jeho politických oponentov. Ak by sa presadil návrh aktivistov tak by to z dlhodobého hľadiska Kotlebovi a jeho strane iba nahralo ďalších a ďalších voličov. Rovnako ako teraz boli jeho voličské hlasy hlavne protestné tak potom jeho sila len stúpne. Ak ľuďom zoberú ich stranu a navyše aj neprávom tak si povedia súčasná politika je úplne nespravodlivá a ja mu dám hlas opäť. Navyše nedajú Kotlebovi ani možnosť sa v parlamente prejaviť a to je totálna chyba, pretože jediná možnosť ako ho môžu štandardné politické strany zastaviť je tá že sa Kotleba sám zdiskredituje v očiach svojich voličov, nie tak že ho budú ohovárať a zabraňovať mu v ceste k štátnej politike. Ak mu nedajú príležitosť sa prejaviť tak ho samotného spopularizujú ešte viac a získa ďalších voličov.

Ak by mu napokon aj tak rozpustili ďalšiu stranu tak myslím že by pre neho nebol problém si opäť nájsť druhú a ďalšie voľby by mohol atakovať aj dvojciferným číslom. Preto vzniká otázka, ako múdre je rušiť stranu Mariána Kotlebu?

O problémoch Slovenska

16.05.2017

Slovensko by sa dalo označiť za chorého muža. Už roky sa zmieta na vlnách korupcie, ale jasná cesta von stále chýba. Občania stratili dôveru v štát a hľadajú nové alternatívy. Kedy príde nová politická sila ktorá zničí korupciu a obnoví dôveru ľudí v právny a fungujúci štát? Ja osobne verím, že pre Slovensko by bol čas na zmenu politického smeru a konečne [...]

Hľadanie novej koalície

04.04.2017

V súčasnosti nám z Bratislavy vládnu tri koaličné strany. Ak by sa ale voľby konali dnes tieto koaličné strany by už vládu nezložili. Častokrát je skloňované, že nám vládne skupina zlodejov či korupčníkov, ale máme náhradu? Má Slovensko alternatívu pre terajšiu vládu? Kde je pravicová reformná alternatíva? Ak si zoberiem terajšieho „lídra“ opozície [...]

Ako sa tvori obraz Slovenska ako teroristickej zbrojnice

18.08.2016

Nedávno sa v čísle 34 českého periodika Týden.cz objavil článok o tom, ako „ľahko“ sa dá kúpiť expanzný samopal na území Slovenskej republiky a ako jednoducho sa dá prerobiť na nelegálnu streľbyschopnú zbraň. Tá podľa redakcie môže byť údajne použitá na teroristický čin. Nosníkom článku bola kúpa zbrane fingovaná novinármi od nič netušiaceho [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Dávid

Môj pohľad na politiku pravicový a konzervatívny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 35296x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu