Založ si blog

O problémoch Slovenska

Slovensko by sa dalo označiť za chorého muža. Už roky sa zmieta na vlnách korupcie, ale jasná cesta von stále chýba. Občania stratili dôveru v štát a hľadajú nové alternatívy. Kedy príde nová politická sila ktorá zničí korupciu a obnoví dôveru ľudí v právny a fungujúci štát?

Ja osobne verím, že pre Slovensko by bol čas na zmenu politického smeru a konečne po rokoch do pravej strany. Ľavica vládne roky a za tú dobu sa tu rozšírila, ako rakovina korupcia a klientelizmus. Ak to, ale chceme zmeniť kto by sa mal stať novým lídrom pravice? Experiment s Radovanom Prochádzkom moc nevyšiel ukázal sa, ako klamár a jeho sieť sa rýchlo rozmotala. Napravo sa pohybuje aj Sulík a jeho SAS, avšak tá je moc len o jej predsedovi, ktorému viac vonia európska politika. Alebo trochu popletený Igor Matovič, ktorý je síce v ohrození života, ale ukázalo sa že je pomerne labilným lídrom. KDH má Hlinu a Hlina má KDH znie to pekne, ale aká je zmena? Kollár a rodina, Kotleba od fašistov za zmienku moc nestoja každý vie, za čo stojí táto alternatíva. Vládnu koalíciu radšej nespomeniem ešte by som sa doplietol ako kapitán. Možno by som klamal ako Béla. O korupcií pána Fica radšej pomlčím lebo tá to má celé na rováši.

Preto sa pýtam kde je nová politická sila? Ktorá by to zvrátila a mohla by sa vydať cestou reformnej politiky. Korupcia je síce prvý problém, ale len prvý z mnohých. Na ňom treba začať, ale nie oň opierať celú politickú agendu. Ak vyriešime korupciu hneď zajtra na čo nám bude protikorupčné hnutie OĽaNO? Myslíte že vyrieši každodenné problémy bežného Slováka? Alebo vyrieši ho Kotleba? Problémy ako zničené sprivatizované zdravotníctvo, zanedbané školstvo, zlý sociálny systém či exekúcie nevyriešia alternatívy a politický dobrodruhovia. Ale skutočný odborníci. Za obrovský problém považujem starostlivosť štátu o rodinu. Vraví sa tu veľa o migrantoch, keď sem prídu pozdvihnú ekonomiku. Je pravda, že Slovensko sa dostalo do obdobia kedy nechýbajú pracovné miesta, ale zamestnanci. Preto mnohí uvádzajú, že migranti nám majú s týmto problémom pomôcť. Ale ja sa pýtam, na čo? Keby štát investoval do podpory tradičnej rodiny ako základnej jednotky štátu obnovil by záujem mladých o tvorbu rodiny tým že im zjednoduší prístup k osamostatneniu mohlo by sa narodiť viac Slovákov. Slováci vymierajú. Toto by mal byť problém číslo jedna. Na čo tu bude štát, keď nebudú občania? V tomto ohľade štát úplne zaostal. Za posledné roky som si všimol, ako na Slovensko chodia mnohí zahraniční pracovní migranti z Rumunska, Srbska a Ukrajiny. V mojom meste je už pravidelné, že rumunskí robotníci niekoho bezdôvodne zbijú. Pýtam sa preto, či je štátu jedno, že umiera?

Obdobné zlyhanie je aj v školstve. Po rokoch striedania ministrov a nových plánov sme urobili viac krokov vzad ako vpred. Školstvo je na tom horšie ako v období socializmu. A potom sa kompetentný politici divia, že väčšina mladých, ktorý ešte zarezávajú stredoškolské lavice volia extrémistov. To je akoby ste sa vykašlali na batoľa. Nebudete ho kŕmiť a keď umrie sa budete diviť „ty si umrelo?“ ako je to možné? Celá metóda vyučovania je postavená na zlej koncepcií. Uvediem príklad s dejepisom. V škole je jedna hodina týždenne. Z toho ich pár odpadne kvôli sviatkom a podobne. Takže zo štyroch hodín za mesiac sú len dve. Naviac vás ten predmet učí niekto kto toto povolanie ani nechce robiť, pretože jeho plat je podobný, ako u nevzdelaného robotníka vo fabrike. Ďalej je to hodina kde sa majú vyučovať dejiny, ale vy sa učíte čo? Dátumy. Historické súvislosti vám potom asi moc nenapovedia a dejiny sú pre vás skôr sranda. Mnohí si potom povedia, že Holokaust je vlastne zábava, aspoň niekto zatočil so židmi a rómami a poďme voliť Kotlebu. A my sa neskôr divíme, že je v parlamente. To bol príklad z jednej hodiny jedného predmetu zaspatého slovenského školstva. Zmenu pravdepodobne prinesie náš pán minister Plavčan a vzápätí poďakuje za otázku.

Mal by som napísať aj niečo o zdravotníctve, ale tento blog je už asi dosť rozsiahli a myslím, že to by som asi dostal skutočné nervy. Popísal som len málinko problémov no aj tak sú strašné. A kto prinesie riešenie? Na túto otázku si trochu dovolím odpovedať. Mnohí už vieme, že sa chystá nová politická strana a dovolím si povedať, že na jej čelo sa chce postaviť pán Beblavý. Skutočne ho preveria až voľby, ale ja verím, že v nich obstojí.

Hľadanie novej koalície

04.04.2017

V súčasnosti nám z Bratislavy vládnu tri koaličné strany. Ak by sa ale voľby konali dnes tieto koaličné strany by už vládu nezložili. Častokrát je skloňované, že nám vládne skupina zlodejov či korupčníkov, ale máme náhradu? Má Slovensko alternatívu pre terajšiu vládu? Kde je pravicová reformná alternatíva? Ak si zoberiem terajšieho „lídra“ opozície [...]

Ako sa tvori obraz Slovenska ako teroristickej zbrojnice

18.08.2016

Nedávno sa v čísle 34 českého periodika Týden.cz objavil článok o tom, ako „ľahko“ sa dá kúpiť expanzný samopal na území Slovenskej republiky a ako jednoducho sa dá prerobiť na nelegálnu streľbyschopnú zbraň. Tá podľa redakcie môže byť údajne použitá na teroristický čin. Nosníkom článku bola kúpa zbrane fingovaná novinármi od nič netušiaceho [...]

Politické divadlo Smeru a tých ostatných

14.03.2016

Dnes už viacmenej vieme aké politické divadlo na nás ušil Smer, SNS, Most a Sieť. Hlavným režisérom tohto celého bol samozrejme Robert Fico. Ukázal že je schopným politikom no neviem či práve šťastne pre nás. Na začiatku minulého týždňa sa väčšina Slovenska zaradovala tomu že Béla Bugár ako aj Radoslav Procházka odmietli rokovať zo Smerom. Vzápätí sa Robert Fico [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Dávid

Môj pohľad na politiku pravicový a konzervatívny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 35294x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu