Založ si blog

Politické divadlo Smeru a tých ostatných

Dnes už viacmenej vieme aké politické divadlo na nás ušil Smer, SNS, Most a Sieť. Hlavným režisérom tohto celého bol samozrejme Robert Fico. Ukázal že je schopným politikom no neviem či práve šťastne pre nás.

Na začiatku minulého týždňa sa väčšina Slovenska zaradovala tomu že Béla Bugár ako aj Radoslav Procházka odmietli rokovať zo Smerom. Vzápätí sa Robert Fico okamžite vrátil z Bruselu a začal konať. Avšak hra už bežala a presne podľa plánu. Teda až na maličkosť že Procházku načapal Nový čas na úrade vlády. Ten to samozrejme poprel, no neskôr priznal že išlo iba o neformálne stretnutie zo svojim spolužiakom Róbertom Kaliňákom. Na celej tejto výpovedi ako Kaliňáka tak Procházku zostáva na uváženie fakt že po tom ako odišiel z úradu Procházka odišiel aj po ňom aj Fico, náhoda?

Samozrejme že sa na úrade vlády stretol Procházka a Fico a dohodli sa na postupe a Kaliňák to len zobral na seba aby to nebolo také podozrivé. Dohodli sa na postupe ako zložia vládu. Na druhý deň vyhlásil že zo Smerom ani rokovať nebude rovnako ako aj Bugár. Zjavne to bola iba zásterka ktorá mala obom stranám zabezpečiť to aby sa im nerozpadol poslanecký klub. Pretože ako avizoval Beblavý a aj Macháčová že pri spolupráci zo Smerom končia v Sieti. Takto si zabezpečili že sa nespustí lavína odchodov keď sa budú akože snažiť vytvoriť reformnú pravicovú vládu.

Do celého divadla im veľmi dobre zapadá aj Kotleba a jeho ĽS-NS. Ktorú použijú ako zámienku a výhovorku vstupu do vlády zo Smerom. Ako sa vyjadril aj podpredseda Siete, že radšej podporí vládu Smeru ako predčasné voľby a nárast sily extrémizmu. Ako ďalšia výhovorka poslúži konanie Igora Matoviča ktorý si ako je známe nekladie servítku pred ústa a poukážu na neho ako na neschopného spolupráce.

Most ani Sieť avšak nemohli niečo také ako spoluprácu zo Smerom potvrdiť hneď a tak celú túto špinavú robotu nechali na Danka zo SNS. Jemu to nepoškodí a dobre v tomto prípade poslúži. Na sneme SNS Danko povedal že SNS nie je schopná ísť do vlády s nestálou pravicou a jediné riešenie vidí v spolupráci zo Smerom. Vtedy akoby uťal sekerou. Sieť aj Most môžu vyjadriť svoj skutočný postoj. Divadlo pokračuje a Bugár môže povedať, „áno, snažili sme sa vytvoriť pravicovú vládu ale nejde to, lebo pán Matovič je nezvládnuteľný a SNS spoluprácu odmieta, preto je psou povinnosťou ísť zo Smerom a zabrániť predčasným voľbám a nárastu extrémizmu“.

Divadlo pokračuje rokovaním Smeru a Siete a Mostu. Vo všetkom sa zázračne zhodnú a spolupráca sa rysuje ako možná ba veľmi dobrá. Aký zázrak však. Opäť raz bol oklamaný volič a nič sa nezmenilo, malá nádej na reformu sa skončila podrazom Siete a Mostu. Z celej situácie vychádza pán Richard Sulík ako neschopná postava. Pritom vyvinul maximálne úsilie na ukľudnenie všetkých politických kolegov.

Ako som už písal Sieť aj Most si podpísali svoju samovraždu zo svojou „psou povinnosťou“ ísť zo Smerom. Pretože väčšina ich voličov ich volila preto aby zložili vládu bez, nie zo Smerom. Navyše im hrozí odchod časti ich poslaneckých klubov počnúc Beblavým a Macháčovou. Uvidím koľko vydrží taká Žitňanská alebo Šebej. Záchrana je tu možno pre Most spojením z SMK, na čom už začali pracovať.

Teraz už ostáva iba otázka koľko Ficov zlepenec vlastne vydrží?

 

O problémoch Slovenska

16.05.2017

Slovensko by sa dalo označiť za chorého muža. Už roky sa zmieta na vlnách korupcie, ale jasná cesta von stále chýba. Občania stratili dôveru v štát a hľadajú nové alternatívy. Kedy príde nová politická sila ktorá zničí korupciu a obnoví dôveru ľudí v právny a fungujúci štát? Ja osobne verím, že pre Slovensko by bol čas na zmenu politického smeru a konečne [...]

Hľadanie novej koalície

04.04.2017

V súčasnosti nám z Bratislavy vládnu tri koaličné strany. Ak by sa ale voľby konali dnes tieto koaličné strany by už vládu nezložili. Častokrát je skloňované, že nám vládne skupina zlodejov či korupčníkov, ale máme náhradu? Má Slovensko alternatívu pre terajšiu vládu? Kde je pravicová reformná alternatíva? Ak si zoberiem terajšieho „lídra“ opozície [...]

Ako sa tvori obraz Slovenska ako teroristickej zbrojnice

18.08.2016

Nedávno sa v čísle 34 českého periodika Týden.cz objavil článok o tom, ako „ľahko“ sa dá kúpiť expanzný samopal na území Slovenskej republiky a ako jednoducho sa dá prerobiť na nelegálnu streľbyschopnú zbraň. Tá podľa redakcie môže byť údajne použitá na teroristický čin. Nosníkom článku bola kúpa zbrane fingovaná novinármi od nič netušiaceho [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Dávid

Môj pohľad na politiku pravicový a konzervatívny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 35317x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu