Založ si blog

Politická samovražda #Siete

Ako sa dozvedáme z médií tak SNS odmieta spoluprácu z širokou reformnou pravicovou vládou. Tým pádom sa zdá že snaha pána Sulíka bude zbytočná pretože všetky pravicové strany majú nedostatok kresiel na zloženie väčšinovej vlády. Avšak na danú situáciu začali okamžite reagovať dve strany ktoré už predtým koketovali s myšlienkou vlády zo Smerom. A teda Most a Sieť. Obe tieto strany pred voľbami spoluprácu ani nepopreli ani neodsúhlasili, odpovediam sa vyhýbali a nechávali si otvorené vrátka. Samozrejme ich nerozhodnosť či áno alebo nie zo Smerom a Ficom ich pravdepodobne obrala o nejaké percentá ale v parlamente sú a musia konať. Obe strany taktiež začiatkom týždňa popreli akúkoľvek spoluprácu zo Smerom a začínala sa rysovať nová reformná pravicová vláda. Zapretí na to šéf Siete Radoslav Procházka tajne rokoval zo Smerom, čo najprv poprel a potom potvrdil že bol iba s Róbertom Kaliňákom.

Dnes sme sa z verejných diskusií dozvedeli že Most je pripravený rokovať zo Smerom a Sieť bude mať dnes svoje zasadanie kde sa rozhodne. V prípade ak by sa obe strany rozhodli ísť zo Smerom tak by vznikla akási ľavo pravá vláda, totálny zlepenec pravice a ľavice. Sieť už k tomu má aj výhovorku a tou je že nechcú predčasné voľby aby nepodporili extrémizmus a stranu Mariána Kotlebu ĽS-NS.

Avšak štruktúra Siete sa týmto pádom otriasa v základoch. Dnes už bývalí podpredseda Siete Miroslav Beblavy avizoval že ak Sieť pôjde zo Smerom odíde zo strany ako aj ďalší a Sieti hrozí vážny rozpad. Navyše je takéto konanie Siete úplne z rozporom názorov jej voličov ktorý si Sieť vo vláde zo Smerom neželajú. Nie len rozpad kandidátky ale aj strata voličov by Sieti hrozila a to by znamenalo iba toľko že zo strany ktorá sa mala stať lídrom pravice sa nakoniec stane strana na jedno volebné obdobie.

Avšak najväčším kameňom úrazu celej Siete je zjavne jej predseda Radoslav Procházka. Samozrejme je najväčším menom ale jeho komunikácia z verejnosťou je úplne zmätočná a komplikovaná. Jeho neustále klamstvá a výhovorky už začínajú štvať nejedného voliča Siete. Jeden deň jedná tak a druhý deň onak, je úplne nepredvídateľný a nedá sa mu veriť.

Ak sa Sieť rozhodne ísť zo Smerom do vlády tak si vlastne podpíše svoju samovraždu. Sieť by mala v prvom rade zvážiť post predsedu aj keď ho len nedávno znovuzvolili. A taktiež by si mala ujasniť svoje priority a ciele do budúcnosti. Teda ak ju nezaujíma iba toto jedno volebné obdobie ale aj následujúce roky politiky.

O problémoch Slovenska

16.05.2017

Slovensko by sa dalo označiť za chorého muža. Už roky sa zmieta na vlnách korupcie, ale jasná cesta von stále chýba. Občania stratili dôveru v štát a hľadajú nové alternatívy. Kedy príde nová politická sila ktorá zničí korupciu a obnoví dôveru ľudí v právny a fungujúci štát? Ja osobne verím, že pre Slovensko by bol čas na zmenu politického smeru a konečne [...]

Hľadanie novej koalície

04.04.2017

V súčasnosti nám z Bratislavy vládnu tri koaličné strany. Ak by sa ale voľby konali dnes tieto koaličné strany by už vládu nezložili. Častokrát je skloňované, že nám vládne skupina zlodejov či korupčníkov, ale máme náhradu? Má Slovensko alternatívu pre terajšiu vládu? Kde je pravicová reformná alternatíva? Ak si zoberiem terajšieho „lídra“ opozície [...]

Ako sa tvori obraz Slovenska ako teroristickej zbrojnice

18.08.2016

Nedávno sa v čísle 34 českého periodika Týden.cz objavil článok o tom, ako „ľahko“ sa dá kúpiť expanzný samopal na území Slovenskej republiky a ako jednoducho sa dá prerobiť na nelegálnu streľbyschopnú zbraň. Tá podľa redakcie môže byť údajne použitá na teroristický čin. Nosníkom článku bola kúpa zbrane fingovaná novinármi od nič netušiaceho [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Dávid

Môj pohľad na politiku pravicový a konzervatívny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 35267x
Priemerná čítanosť článkov: 4408x

Autor blogu